هربال دارو (herbaldaroo) تقدیم می کند :
توصیه هایی برای درمان مشترک بیماریهای دستگاه گوارش (بخش ششم):

18 - تغییر تدریجی برنامه غذایی : برنامه غذایی خود را کاملا به تدریج عوض کنید ، از تغییر انقلابی و سریع خودداری کنید ، این کار موجب ضعف حافظه و هواس پرتی و اختلال های زیاد در اعضا و سیستم های دیگر می شود . شما فرض کنید ناگهان و بدون تغییرات لازم به جای بنزین ، گازوئیل به ماشین بریزید ، حتما باید تغییرات ، متناسب با بیماری و یا سلامت شما باشد . یعنی اگر خیلی بیماری شما جدی نیست ، کمی حوصله کنید و طی یک دوره سه الی شش ماهه و با شروع کردن از حجم کم غذاهای جدید شروع نمایید و بعد به تدریج همه غذاها و برنامه ها را اصلاح کنید. ولی اگر بیمار هستید لازم است سریعتر برنامه غذایی خود را اصلاح کنید .

19 - ریحان کوهی در ابتدا و انتهای غذا : ایوب بن نوح می گوید :کسی که با امام کاظم (ع) همسفر بود برایم نقل کرد که آن حضرت ریحان کوهی طلب کرده و فرمودند : من دوست دارم غذای خود را با آغاز کنم که گشاینده ی مجاری بسته شده است(راه بسته را باز می کند) ، سل و لاغری را از بین ی برد ، اشتها آور و زاینده چشم درد است و من آنگاه که غذا را با آن آغاز کنم ، باکی ندارم که پس از آن چه غذایی بخورم و دیگر از هیچ بیماری و آسیبی هراسی با خوردن آن ندارم و آنگاه که غذا تمام شد بار دیگر ریحان کوهی طلب کرده و دیدم که برگه ای از آن را که روی غذا افتاده بود برداشته و خوردند . به من نیز داده و فرمودند : غذای خود را با آن پایان ده که گوارنده غذای پیشین(غذای قبلی را هضم میکند) و اشتها آور برای غذای پسین(بعدی) است . سنگینی معده را زدوده و دل و دهان را خوشبو می کند .
ریحان کوهی شبیه سبزی ریحان است با این تفاوت که برگهای کوچکتری دارد و ساقه های آن چها گوش می باشد . تخم سیاهی شبیه بذر ریحان دارد که از آن ریزتر است و به تخم شربتی معروف است .
خواص آن :
- راه بسته شده(در روده ها، بینی یا رگهای قلب یا هر جای دیگر ) را باز می کند .
- اشتها آور است .
- برطرف کننده لاغری است. درمان سل(لاغری مفرط) و ریه نیز می باشد .
- هضم کننده غذاست و غذا را به جایی می رساند که قابل استفاده باشد و جذب بدن شود .
- سنگینی غذا را برطرف می کند.
- دهان و بدن را خوشبو می کند .

20 - ریزه های سفره : امام کاظم (ع) فرمودند : کسی که از سوء هاضمه به امام صادق (ع) شکایت کرد . ایشان به وی فرمودند : چرا از ریزه های فرو ریخته از سفره نمی خوری ؟
معمولاً مردم تکه هایی از غذا را که در سر سفره یا خارج آن می افتد را نمی خورند و دور می ریزند و بر این تصورند که کار بهداشتی انجام داده اند ولی در طب اسلامی قضیه بر عکس است . خوردن خرده نان ها و ریز غذاهایی که از ظرف غذا در سفره می ریزد فقر را از بین می برد و شفای هر دردی است .
پیامبر صل الله و علیه و آله خوردن این ریزه های غذا را تکریم نعمت و از بین برنده فقر می دانند و این کار را جلوگیری از اسراف می دانستند و می فرمودند :" آن چیزیکه به زمین یا درون سفره افتاده اگر کثیف هم باشد را بشویید و بخورید " . روایتی از پیامبر صل الله و علیه و آله است که می فرمایند :" اگر کسی غذاهایی را که از سفره اش بیرون می ریزد را دنبال کند و بخورد فقر از او برطرف می شود و هم فرزندانش تا هفت پشت بی نیاز می شوند ".